- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Hugos isterband med rostad lök och persiljestuvad blomkål
Hugos isterband med rostad lök och persiljestuvad blomkål
Hugos isterband med rostad lök och persiljestuvad blomkål
Jag älskar Hugos isterband från Örserum i Småland. Jag är där flera gånger varje sommar och köper då på mig ett gäng korvar. Har jag slut så köper jag nya i Hötorgshallen. Här är en mycket enkel vardagsrätt där jag bytt ut potatisen till blomkål och smaksatt med persilja. Lite extra krisp av rostad lök är gott till och inlagda rödbetor såklart. Det går åt mycket blomkål till varje portion, vi åt ett halvt var vid provlagningen.
Hugos isterband med rostad lök och persiljestuvad blomkål 4 port
4 isterband
1-2 huvuden blomkål (beroende på storlek)
4 dl mjölk
4 msk idealmjöl
hackad persilja
salt
peppar
rostad lök
inlagda rödbetor
Pricka hål på isterbanden och lägg dem i en ugnsform, baka i ugnen på 175 grader i 20 minuter. Skär ner blomkålen i grova buketter och skiva stammen. Koka al dente i saltat vatten. Värm mjölken och vispa ner idealmjölet, smaksätt med salt och peppar. När såsen tjocknat, tillsätt persilja efter smak. Häll såsen över blomkålen. Servera dom varma isterbanden med den stuvade blomkålen, rostad lök och inlagda rödbetor.
