- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Honungsglaserad toast med chévre och rårivna rödbetor
Honungsglaserad toast med chévre och rårivna rödbetor
Honungsglaserad toast med chévre och rårivna rödbetor
En fantastiskt god och enkel förrätt som fräschas upp med rårivna rödbetor.
Honungsglaserad toast med chévre och rårivna rödbetor 4 port
4 tjocka skivor ekologiskt surdegsbröd eller annat bröd
140 g chévre
smör
honung
1-2 färska rödbetor
ev sallad
Ta ut rundlar av brödskivorna, använd en utstickare eller ett glas. Dela varje rundel i två tunna skivor. Fördela getosten över fyra rundlar och lägg på överdelarna. Fördela eventuellt sallad på fyra tallrikar. Råriv rödbetorna fint och lägg i en skål. Stek rundlarna frasiga i smör, vänd försiktigt och stek andra sidan. Värm honungen så att den blir flytande. Lägg chevrétoasten på salladen, pensla överdelen med honung och lägg på riven rödbeta. Servera direkt.