- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Gurkyoghurt med tabasco och grön chili
Gurkyoghurt med tabasco och grön chili


Gurkyoghurt med tabasco och grön chili
1 gurka
1 tsk salt
500 g grekisk yoghurt 10%
1 litet knippe gräslök
1 grön chili (spansk peppar)
4 msk grön tabasco
1 lime
svartpeppar
olivolja
Skala och riv gurkan grovt på rivjärn. Salta den lätt och blanda väl. Lägg gurka i kaffefilter eller en duk i en sil över natten och låt rinna av i en bunke i kylen. “Häng” yoghurten på samma sätt och lika länge. Dessa förberedelser ger en tjock krämig yoghurt och gurka som inte vätskar sig. Har du bråttom kan du hoppa över detta.
Skär gräslöken fint och chilin i fina ringar. Blanda gurkan med yoghurten. Smaka av med grön tabasco och svartpeppar och kanske lite salt. Stryk ut yoghurten på en tallrik och ringla över olivolja. Toppa med gräslök och chili. Riv över limeskalet och servera med bröd.
Tips!
Basen yoghurt och gurka kan förvaras ett par dagar i kylen då denna gurkyoghurt inte innehåller rå vitlök.