- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Grillade fiskspett med citronaioli och potatissallad
Grillade fiskspett med citronaioli och potatissallad
Grillade fiskspett med citronaioli och potatissallad
Fiskspett är en favorit på grillen. Här har jag lax och torsk på spett som serveras med en aioli som fått smak av citronskal och saft. Salladen blir matig av kokt färskpotatis och jag fyller på med säsongens grönsaker. Smaksätter med citronolivolja, salt och peppar.
Grillade fiskspett med citronaioli och potatissallad 4 port
250-300 g laxfilé, i kuber
250-300 g torskfilé, i kuber
träspett
salt
peppar
Citronaioli:
2 vitlöksklyftor, rivna eller pressade
2 äggulor
1 1/2-2 dl majsolja eller annan smaklös olja
1 citron, rivet skal och lite saft
salt
svartpeppar
Sallad:
Kokt kall färskpotatis, i bitar
Färsk spenat
Gurka, i mindre bitar
Purjolök, strimlad
Sparris, kokt och i mindre bitar
Zucchini, hyvlad på längden
Sockerärtor, strimlade
Citronolivolja
Salt
Peppar
Tänd grillen. Trä fiskkuberna på spetten. Aioli: Rör ihop äggulor och vitlök. Vispa i oljan droppvis till en tjock sås. Smaksätt med rivet citronskal, lite citronsaft, salt och peppar. Låt stå och mogna en stund. Blanda salladen och smaksätt med citronolivolja, salt och peppar. Krydda fiskspetten med salt och peppar. Grilla spetten ca 4-5 minuter på varje sida. Servera spetten med aioli och sallad.
