- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
>Grilla – Lammfärsbiffar med glaze, grillade grönsaker och feta- och chilisås
>Grilla – Lammfärsbiffar med glaze, grillade grönsaker och feta- och chilisås
>Grilla – Lammfärsbiffar med glaze, grillade grönsaker och feta- och chilisås
>
Lammfärsbiffar med glaze, grillade grönsaker och feta- och chilisås 4 port
Biffar:
500 g lammfärs
4 kvistar färsk mynta, strimlad
1 knippa persilja, hackad
1 stor vitlöksklyfta, pressade
1 ägg
1 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Grönsaker:
2 paprikor
2 knippor grön sparris
Sås:
2 dl tjock naturell yoghurt
150 g fetaost, smulad
1-2 röda chili (välj styrka efter smak), fint hackad
Glaze (satsen räcker till flera middagar)
Receptet hittar du här.
Tänd grillen. Gör glazen. Blanda ingredienserna till lammfärsbiffarna. Forma smeten till fyra stora biffar eller åtta små. Koka upp vatten i en vid kastrull och salta. Bryt av den nedre träiga delen på sparrisen. Sjud sparrisen 2 min och spola den sedan i kallt vatten. Lägg åt sidan. Skär varje paprika i fyra delar och lägg åt sidan. Rör ihop ingredienserna till såsen, smaka av med salt. Grilla paprikan med skinnsidan ner till skalet är svart. Lägg på lammfärsbiffarna grilla ett par minuter på varje sida och pensla med glaze under grillningen. Under sista minuten får sparrisen bli varm och få lite färg. Servera biffarna med paprika, sparris och sås.
