- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Gourmetafton – Riddersviks Gård Hässelby
Gourmetafton – Riddersviks Gård Hässelby
Gourmetafton – Riddersviks Gård Hässelby
Med en vacker utsikt över Mälarens glittrande vatten står Riddersviks Gård, en vacker 1700-talsherrgård belägen längs ut i Hässelby. Jag tog mig hit till en gourmetafton med våren som tema. Kökschef Rickard Wicklund och hans team i köket hade satt ihop en fantastisk meny som verkligen imponerade. Mycket vackert upplägg av alla rätter, djupa fina smaker, vällagat och genomtänkt. Denna kväll fanns också Erik Sparrdal från MartinServera där för att berätta om de viner han matchat till alla maträtter. Med humor och stor kunskap ledde han oss in i vinets begåvade land. Det ger en helt annan dimension till upplevelsen av att veta vart vinet kommer ifrån, vilken höjd det vuxit på, druvtyper och historian bakom vinet, vingården och vinmakaren. Känslan i matsalen är hjärtlig och servisen är uppmärksam och mycket trevlig. Det här var en kväll att minnas och jag åker definitivt tillbaka!
Nybakade kuvertbröd med mjukt smör
Amuse bouche: Röding med syrad gurksallad och fläskbuljong serverad med Trimbach Riesling Réserve 2010
Förrätt: Vit sparris med brynt vispat smör med löjrom och friterad ramslök serverad med Trimbach Riesling Réserve 2010
Varmrätt: Smörstekt piggvar med havskräfta, mandel, selleripuré och sås på havskräfta serverad med Domaine du Vieux Lazaret 2010 Chateauneuf-du-pape Blanc
Mellanrätt: Champagnesorbet
Varmrätt två: Färserad vårkyckling med toppmurklor, levainsmulor och oxmärg serverad med Il Nero di Casanova Sangiovese 2008
Ost: Getost från Halltorps mejeri med honung och brioche serverad med Moulin Touchais Chenin Blanc 1998
Dessert: Variation på rabarber med terrin med kardemumma, curd, marmelad och glass med kaksmulor serverad med Moulin Touchais Chenin Blanc 1998








