Glutenfritt knäckebröd med frön och majsmjöl

Glutenfritt knäckebröd med frön och majsmjöl

Glutenfritt knäckebröd med frön och majsmjöl

Det här är ett knaprigt lättbakat knäckebröd med mycket frön. Använd de frön du har hemma och byt gärna ut mot något annat för att variera smaken. Att använda majsmjöl gör brödet glutenfritt och kan därför ätas av alla. Flingsaltet på toppen är pricken över i!

Glutenfritt knäckebröd med frön och majsmjöl

Glutenfritt knäckebröd med frön och majsmjöl 1 plåt

2 dl majsmjöl

1 dl pumpafrön

1 dl sesamfrön

1/2 dl linfrön

1/2 dl rapsolja

2 dl kokhett vatten

flingsalt

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla ingredienser utom flingsalt i en bunke och rör ihop. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och klicka ut smeten. Lägg ett annat papper ovanpå och tryck ut eller kavla ut degen tunt över plåten. Dra bort pappret och strö över flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme eller tills brödet är helt torrt. Bryt i bitar och förvara i lufttät burk.