- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Glutenfria muffins med citron och hallon
Glutenfria muffins med citron och hallon
Glutenfria muffins med citron och hallon
Min dotter fyller år och på kalaset kommer hennes kompis som är glutenintolerant. Jag bakar såklart allt från grunden, så också de glutenfria bakverken. Här är en frisk muffin med smak av citron och hallon, goda som de är eller som cupcakes med frosting. Jag använd den mjölmix jag hade hemma vilket var Lailas och hade vaniljyoghurt som vätska. För höga fina muffins är en muffinsplåt bra att använda, fyll formarna nästan fulla men lämna en liten bit till kanten.
Glutenfria muffins med citron och hallon 11-12 st
Grundrecept ljusa muffins, ca 12 normalstora
125 g smör
2 dl socker
2 ägg
4 dl Lailas mjölmix eller Finax mjölmix
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 citron, skalet
1 1/2 dl mjölk eller yoghurt
frysta hallon
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och rör mellan varje. Blanda de torra ingredienserna och citronskal, vänd ner i smeten växelvis med mjölken/yoghurt. Klicka ut smeten i formar och tryck ner ett par till tre hallon i varje form, grädda mitt i ugnen ca 15-18 min beroende på storlek.
