- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Glutenfri morotskaka med limefrosting
Glutenfri morotskaka med limefrosting
Glutenfri morotskaka med limefrosting
Min man älskar morotskaka och önskar sig det varje år till sin födelsedag. I år provade han att baka en glutenfri variant ur boken Friendly bread. Limefrostingen är pricken över i och ingen kan ana att kakan är glutenfri. Jag har gjort några få ändringar från orginalreceptet.
Morotskaka med limefrosting
3 morötter (normalstora), skalade och fint rivna
2 ägg
2 dl strösocker
75 g smör
2 dl rismjöl
1 dl maizena
2 msk psylliumfröskal
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1/2 tsk ingefära
1/2 dl mjölk
Limefrosting
50 g mjukt smör
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 lime, rivet skal
1/2 lime, pressad saft
200 g philadelphiaost
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en springform.Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och vänd ner dem i ägg- och sockersmeten tillsammans med smöret och mjölken. Vänd till sist ner de rivna morötterna i smeten och blanda väl. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 45 minuter. Täck formen med bakduk och låt kallna. Vispa alla ingredienser till frostingen krämigt och bred den över kakan. Garnera gärna med rivet skal av lime och skivad lime.
Tips! Kakan går att frysa med glasyr på, men skiva den först.
