- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Fudge med mörk choklad
Fudge med mörk choklad
Fudge med mörk choklad
Den här fudgen med mörk choklad har en given plats på julens gottebord. Välj en god choklad av god kvalité för att få en djup smak av choklad. Den här fudgen hamnar också i olika presentpåsar nu till jul, en uppskattad och god present.
Fudge med mörk choklad
3 dl vispgrädde
3 dl socker
1 dl sirap
50 g smör
2 msk glykos
100 g mörk choklad (70%), fint hackad
Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och låt koka på medelvärme till 120 grader. När smeten är uppe i 120 grader, rör ner smör och glykos och koka i 1 minut. Ta bort från värmen och lägg i chokladen, rör så att den smälter. Häll upp i en form,ca 20×30 cm, med smörpapper i botten. Ställ kallt för att stelna. Skär i små bitar och förvara svalt.