- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Fudge med choklad
Fudge med choklad
Fudge med choklad
Fudge hör julen till och det här är ett enkelt recept men som kräver en sockertermometer eller hushålltermometer. Har du ingen termometer rekommenderar jag det här receptet istället, Chokladfudge. Skulle det bli fudge över så är det gott i muffins, glass eller i Rocky Road.
Fudge med choklad
3 dl grädde
3 dl socker
1 dl sirap
50 g smör
2 msk glykos
100 g choklad ljus eller mörk, grovt hackad
Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och sätt i en termometer. Låt koka på medelstark värme till 120 grader. Rör ner smör och glykos och låt koka i 1 minut. Ta bort från värmen och lägg i chokladen och rör så att den smälter. Häll upp i en form ca 20×30 cm med smörpapper i botten. Ställ den kallt och låt stelna. Skär i små bitar och förvara svalt.
