- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Frittata med spenat, tomat och getost
Frittata med spenat, tomat och getost
Frittata med spenat, tomat och getost
Det här är ett recept som var min moster Gun-Maries specialitet, en underbart god och lättgjord frittata med härliga smaker. Receptet är hämtat från min mormors gamla receptlåda. Finns det något mer spännande än att titta igenom gamla tummade och välanvända recept, inte för mig i alla fall. Jag gjorde några få ändringar men det går bra att följa receptet på fotot.
Frittata med spenat, tomat och getost 4 port
1 litet paket fryst hackad spenat (450 g), tinad och urkramad
1 gul lök, hackad
2 tomater, urkärnade och i mindre bitar
8 ägg
200 g chévre
1/2 dl solrosfrön
Bryn löken i lite olja i en stekpanna med beläggning. Lägg i den urkramade spenaten och tomaterna, värm en kort stund. Vispa ihop äggen och smaksätt med salt och peppar. Häll i stekpannan och rör runt så fyllningen fördelar sig. Sänk värmen, smula över getosten och lägg på ett lock. Rosta under tiden solrosfröna i en torr stekpanna och salta. När frittatan “stannat” är det dags att servera. Strö över solrosfröna och njut!


