- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Färska vårrullar med kinesiska smaker
Färska vårrullar med kinesiska smaker
Färska vårrullar med kinesiska smaker
Här har jag kombinerat vietnamesiska färska vårrullar med kinesiska smaker. Vårrullarna gör du av rispapper som finns att köpa i asiatiska butiker. Det går att vira in vad som helst i dom här rullarna, bra sätt att ta vara på rester. Här använde jag julens överblivna julskinka tillsammans med de grönsaker som fanns i kylen. En härlig smakkombination med mjuka nudlar och krispiga färska grönsaker. Härlig styrka med både chili dressingen och den sötstarka dipen.
Färska vårrullar med kinesiska smaker 4 port
2 morötter
1 zucchini
20 st rispapper (finns att köpa i asiatiska butiker)
200 g glasnudlar eller äggnudlar
450 g julskinka/räkor/kyckling eller ta mer grönsaker t ex rödkål, gurka
1 msk sesamfrön
En skvätt olja att steka i
4 stjälkar färsk koriander, hackad
5 st salladslökar, fint skivad
Dressing
3-4 msk soja
1-2 msk sesamolja
2 msk matolja
1 lime, saften
1 chili, finhackad mängd och styrka efter smak
Dip
Sweet chili
Rör samman ingredienserna till dressingen. Skala morötterna och skölj zucchinin. Skär med osthyvel eller liknande till smala strimlor. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen, skölj i kallt vatten och klipp sönder med en sax. Blanda med dressingen. Skär skinkan i tjocka strimmor och stek tillsammans med sesamfröna i lite olja så att de får färg, tag av från värmen. Blanda nudlarna med skinka, koriander och salladslök. Låt vatten sjuda i en vid kastrull eller traktörpanna. Doppa rispappersbladen ca 15 sek eller tills de är mjuka. Lägg på en skärbräda och lägg på fyllning. Rulla till hälften och vik in kanterna, rulla sedan färdigt. Servera med vårrullarna med sweet chili.
