- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Falukorv med pepparrot och dill
Falukorv med pepparrot och dill
Falukorv med pepparrot och dill
Här kommer en ovanlig kombination, men den funkar. En annorlunda variant av korv stroganoff med sting av pepparrot och smak av dill.
Falukorv med pepparrot och dill 4 port
400 g falukorv, strimlad
2 gula lökar eller 1 purjolök, hackad eller skivad
4 tomater, urkärnade och båtade
2 msk smör eller olja
2 dl grädde
1-2 msk riven pepparrot
1/2 – 1 dl hackad dill
2 msk söt senap
1/2 tsk salt
Fräs lök och korv i smör. Rör ner tomaterna. Blanda grädden med pepparrot, dill, senap och salt. Häll det i grytan och koka på svag värme under lock 5-10 min utan att röra om för mycket. Servera med potatis eller ris och en blandad sallad.