- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Enkel fiskgryta med räkor och dill
Enkel fiskgryta med räkor och dill
Enkel fiskgryta med räkor och dill
Enkel fiskgryta med räkor och dill 4 port
5 dl vatten
400 g färskpotatis, i mindre bitar
1 fiskbuljongtärning
1 dl créme fraiche 34%
1/2 dl tomatpuré
400 g fiskfilé, i mindre bitar
200 g skalade räkor
1 ask (250 g) cocktailtomater, halverade
100 g sockerärtor, i mindre bitar
2 tsk salt
dill (fryst, torkad eller färsk)
Koka potatisen i vattnet tills den är mjuk. Lägg i buljong och créme fraiche, vispa så fraichen löser sig. Häll i ketchup och fisk och låt koka upp. Lägg i tomater och sockerärtor och värm en kort stund. Smaka av med salt och dill. Servera.
(Fiskgrytan är baserat på Karin Ihres recept Sommarfångst)

