- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
>Efterrätt med björnbärskompott och maräng
>Efterrätt med björnbärskompott och maräng
>Efterrätt med björnbärskompott och maräng
>
3 äggvitor
2 1/4 dl strösocker
1 tsk vinäger
Sätt ugnen på 225 grader. Koka upp de frysta björnbären med sockret. Tillsätt citronjuicen och koka i några minuter. Rör försiktigt så att bären håller sig så hela som möjligt. Red ev med potatismjöl eller maizena. Fördela kompotten i fyra mindre ugnsfasta skålar. Vispa vitorna hårt, tillsätt sockret lite i sänder under vispning till en seg smet. Vispa ner vinägern. Skeda eller spritsa marängen i skålarna och grädda ca 5 min eller tills marängen fått lite färg. Servera.
Kommentar: Det blir ganska mycket maräng, men jag gillar det. Minska receptet om du vill ha en mindre mängd.
