Anpassa dina cookie-inställningar

Vi respekterar din rätt till integritet. Du kan välja att inte tillåta vissa typer av cookies. Dina cookie-inställningar kommer att gälla på hela vår webbplats.

Vi använder cookies på vår webbplats för att förbättra din användarupplevelse, tillhandahålla personligt innehåll och analysera vår trafik.

Drinkar till nyårsafton med Karl-Martin

Nyårsafton stundar och bartendern Karl-Martin Edin tipsar i en kort film om hur du kan bjuda på enkla drinkar som imponerar!
Drinkar till nyårsafton med Karl-Martin

Drinkar till nyårsafton

Karl-Martin Edin French 75 nordefors.se

French 75 ( 1 stor bålskål, ca 10 drinkar)

350 ml (1/2 flaska) Tanqueray eller annan gin

10 cl sockerlag (50/50 socker och vatten)

20 cl citronjuice

1 fl champagne eller mousserande vin

Rör gin, sockerlag och citronjuice med mycket is (gärna stora isbitar) så det blir väl kylt. Häll i champagne och servera i glas med eller utan is. Garnera med citron.

Karl-Martin Edin Marcona Martini nordefors.se

Marcona Martini 1 cocktail

5 cl Tanqueray eller annan gin

2 cl mandelsockerlag*

1 barsked (1 tsk) citronjuice

1 cl champagne

Rör alla ingredienser med is och sila upp i glas. Zesta citron över glaset.

* Rosta hackad marconamandel eller mandelflarn. Koka sockerlag och tillsätt mandeln. Låt stå över natten innan du silar bort mandeln. Jag hade en blandning av 25 gram rostade valencia-mandlar och 75g confiterade marcona-mandlar per liter sockerlag.

Karl-Martin Edin Nutty Normand nordefors.se

Nutty Normand 1 cocktail

1 msk pistagekräm (eller annan nötkräm som t ex Nutella)

5 cl Johnnie Walker Black Label eller annan Blended Scotch Whisky

5 cl äppelcider

Skaka nötkräm och whisky med is. Tillsätt äppelcidern och sila upp i glas. Går att dricka både varm och kall.

Karl-Martin Edin Start reading nordefors.se

Start reading 1 cocktail

4 cl Johnnie Walker Black Label eller annan Blended Scotch Whisky

3 cl butterscotch*

5 cl imperial stout

lätt vispad grädde

muskotnöt

Värm allt utom grädde och muskot i kastrull utan att det kokar. Häll upp i glas och toppa med lätt vispad grädde och riven muskotnöt.

* Pärlans vaniljkolasås eller annan kolasås utblandad med sockerlag.

Karl-Martin 1

Drinkar till nyårsafton med Karl-Martin