- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Drinkar till nyårsafton med Karl-Martin
Drinkar till nyårsafton med Karl-Martin

Drinkar till nyårsafton
French 75 ( 1 stor bålskål, ca 10 drinkar)
350 ml (1/2 flaska) Tanqueray eller annan gin
10 cl sockerlag (50/50 socker och vatten)
20 cl citronjuice
1 fl champagne eller mousserande vin
Rör gin, sockerlag och citronjuice med mycket is (gärna stora isbitar) så det blir väl kylt. Häll i champagne och servera i glas med eller utan is. Garnera med citron.
Marcona Martini 1 cocktail
5 cl Tanqueray eller annan gin
2 cl mandelsockerlag*
1 barsked (1 tsk) citronjuice
1 cl champagne
Rör alla ingredienser med is och sila upp i glas. Zesta citron över glaset.
* Rosta hackad marconamandel eller mandelflarn. Koka sockerlag och tillsätt mandeln. Låt stå över natten innan du silar bort mandeln. Jag hade en blandning av 25 gram rostade valencia-mandlar och 75g confiterade marcona-mandlar per liter sockerlag.
Nutty Normand 1 cocktail
1 msk pistagekräm (eller annan nötkräm som t ex Nutella)
5 cl Johnnie Walker Black Label eller annan Blended Scotch Whisky
5 cl äppelcider
Skaka nötkräm och whisky med is. Tillsätt äppelcidern och sila upp i glas. Går att dricka både varm och kall.
Start reading 1 cocktail
4 cl Johnnie Walker Black Label eller annan Blended Scotch Whisky
3 cl butterscotch*
5 cl imperial stout
lätt vispad grädde
muskotnöt
Värm allt utom grädde och muskot i kastrull utan att det kokar. Häll upp i glas och toppa med lätt vispad grädde och riven muskotnöt.
* Pärlans vaniljkolasås eller annan kolasås utblandad med sockerlag.




