• Hem
  • /
  • skribenter
  • /
  • Karoline Nordefors
  • /
  • Diplomático World Tournament 2015 Sweden final – Vinnare Johan Evers, Corner Club, Stockholm och finalist i Venezuela i april 2015

Diplomático World Tournament 2015 Sweden final – Vinnare Johan Evers, Corner Club, Stockholm och finalist i Venezuela i april 2015

Diplomático World Tournament 2015 Sweden final – Vinnare Johan Evers, Corner Club, Stockholm och finalist i Venezuela i april 2015

Diplomático World Tournament 2015 Sweden final – Vinnare Johan Evers, Corner Club, Stockholm och finalist i Venezuela i april 2015

Diplomático World Tournament 2015 Sweden final - Vinnare Johan Evers, Corner Club, Stockholm och finalist i Venezuela i april 2015
Didrik Willes (Nosh & Chow),Emil Åreng (Open & Closed, Umeå) och vinnaren Johan Evers (Corner Club)

Den första svenska upplagan Diplomático World Tournament gick av stapeln i mars 2013 och då vann Axel Tesch efter en tävling med ett av de starkaste startfältet vi sett med bl a Madeleine Rapp, Mattias Skoog, Robbie Radovic, Oskar Johansson & Heather Yau. Axel fick senare samma år åka till Venezuela för att representera Sverige – han nådde dock inte hela vägen fram. 2014 genomfördes ingen tävling med nu i veckan var det dags igen.

28 länder är med i årets tävling, av de skandinaviska länderna är det Sverige och Danmark som är representerat – Johan Evers från Sverige och Corner Club och danske finalisten Rasmus Poulsgaard från The Duck & Cover.

Den svenska deltävlingen består av två kvalheat, kvalheat 1 gick i Göteborg på Stranger x Stranger och till finalen kvalificerades Julius Hopf (Liebling) samt Peter Molarin och Robin Ogestadh (Stranger x Stranger). Kvalheat 2 gick i Stockholm och därifrån gick Johan Evers (Corner Club), Emil Åreng (Open & Closed, Umeå) och Didrik Willes (Nosh & Chow) vidare. Reglerna för den svenska kvaltävlingen var att skapa en drink med 30 ml av valfri Diplomatico samt max 6 ingredienser – presentera och göra tre drinkar inför juryn.

Till finalen hade alla deltagare fått en råvara som arrangören ville ha i deras andra drink. Här efterfrågades lakrits/anis i någon form som tydligt skulle framgå i drinken.

Efter att deltagarna gjort sina två drinkar, kvaldrinken samt lakritsdrinken var det alltså dags för Mystery Box. Ett moment som även kommer att vara med i Venezuela. Här fick alla deltagarna 10 min på sig att preppa sin drink – de var här tvungna att använda minst en av följande ingredienser:

Lönnsirap

Demararasocker

Salvia

Fikonmarmelad

Portvin

Chaitea

Chipotle

Memphis BBQ Bitter

Rosépeppar

Kardemumma

Johan Evers tog hem segern i Diplomático World Tournament i söndags. I och med det åker han till Venezuela i april för att tävla i världsfinalen som en bland 28 deltagare från olika länder. Han arbetar idag på Corner Club i Gamla Stan, en bar som öppnade i mars 2013 och 2014 nominerades Johan till Årets Bartender i Bartenders Choice Awards. Sedan Johan öppnade baren har Corner Club har varit nominerade till Årets Cocktailbar, Årets Cocktaillista, Årets Atmosfär och vunnit Årets Nykomling. En succé med andra ord. Johan och hans kompanjon Oscar gästspelade nyligen på Island och kommer också delta i Reykjavik Bar Summit som bjuder in talangfulla bartenders från Europa och USA.

Johans Evers 3 drinkar i Sverigefinalen av Diplomático World Tournament:

Diplomático World Tournament 2015 Sweden final - Vinnare Johan Evers, Corner Club, Stockholm och finalist i Venezuela i april 2015 Cocktail: 4/20

4/20

70 ml Diplomático Reserva 8 Años

10 ml Lönnsirap

8 ml Ricard Pastis de Marseille

5 ml Suze

2 dash Chocolate bitters

Rör alla ingredienser med is och sila upp i ett whiskyglas med is. Garnera med citronzest.

Diplomático World Tournament 2015 Sweden final - Vinnare Johan Evers, Corner Club, Stockholm och finalist i Venezuela i april 2015 Cocktail: Don´t Hold Back

Don´t Hold Back

80 ml Diplomático Reserva Exclusiva

40 ml apelsinjuice

20 ml limejuice

10 ml saltad rockcandy (saltad karamelliserad sockerlag)

10 ml mandelsyrup (rostad flagad mandel läggs i vanlig sockerlag med apelsinzest, apelsinblomsvatten och bittermandel. Låt dra i 24 timmar)

5 dash Peychauds bitter

Skaka alla ingredienser med is och sila upp i glas.

Black box drink

40 ml Diplomático Reserva Exclusiva

20 ml Chaiinfuserat portvin

20 ml Fikonmarmeladinfuserad söt vermouth

Citronzest

Rör alla ingredienser med is och sila upp i ett cocktailglas, garnera med citronzest.