- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Diageo Reserve World Class Bartender of the Year – ny chans att ta sig till den Nordiska finalen
Diageo Reserve World Class Bartender of the Year – ny chans att ta sig till den Nordiska finalen

Diageo Reserve World Class Bartender of the Year – ny chans att ta sig till den Nordiska finalen
2009 lanserades World Class och har blivit en av branschens mest renommerade och respekterade bartendertävling med över 15,000 bartenders som deltar årligen. Tävlingen är en hyllning till världens bästa bartenders och världens bästa cocktails. Sökandet efter världens bästa bartender börjar med en nationell tävling i varje deltagande land. Det blir sedan kvalificeringsheat i Norden och finaler för att hitta inspirerande bartenders. Vinnarna går vidare till den internationella finalen Diageo Reserve World Class Bartender Of The Year, med gräddan av bartenders från världen över.
Tävlingens hjärta är att utbilda och inspirera bartenders att skapa exceptionella cocktails, service och fine drinking upplevelser som höjer standarden på bartenderyrket.
Den bartender som vinner tävlingen är någon som införlivar konsten av bartending och demonstrerar en djup kunskap, smak, enastående kunskap och självförtroende som höjer baren och definierar dem som en riktig internationell stjärna.
WORLD CLASS bartenders är synonyma med sofistikation, oklanderlig service och testar gränserna för den samtida och exprimentiella cocktailkulturen. Bara en bartender kommer att krönas till Diageo Reserve WORLD CLASS Bartender of the Year.
– ULTIMATE MARTINI där deltagaren ska använda dryckesdon från världen över och fokusera på Vermouth, Bitter och dekoration. Tre ingredienser är tillåtet att använda plus dekoration och rök, sprayer och skum. Det är tillåtet att använda allt som förhöjer drinken i form av rakvisita såsom musik, videos, foton och dry ice.
– LEGENDARY JULEP skapa en ny klassiker baserad på Julepformulan med sprit, krossad is, mynta och sötning. Element från det europeiska köket och ingredienser kan användas liksom vermouths, likörer, sherrys, portvin, vin, amaros, mousserande vin, cider, öl och Eau de Vie. Vilka som helst av barverktyg, glas eller utrustning kan användas för presentationen. Inspirationen ska komma ifrån ett samband mellan Europa och Amerika i Cocktails, kultur, historia och kulturarv.
– THE FLAVOUR CHALLENGE använd ett av kärnmärkena och skapa, servera och bringa till liv en förväntad och oförväntad smakupplevelse.
Joakim Liljekvist, Farang, Stockholm
Joakim Olsson, Puta Madre, Göteborg
Verona Neves, Moosehead Bar, Malmö
Rikard Enell, Taverna Brillo, Stockholm
Christoffer Johansson, Puta Madre, Göteborg
Följ tävlingen på Facebook: www.facebook.com/GlobalWorldClassFinals.
Passa på att möta förra årets svenska vinnare Emil Åreng, som kom på 11 plats i den stora världsfinalen 2013, då han gästspelar på Restaurang Familjen i Göteborg den 5/5 2014 kl. 21-00.

