- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Cocktailfilm med Johan Sjödin från Story Hotel – The Don Draperitha med Don Julio, citron och Grand Marnier
Cocktailfilm med Johan Sjödin från Story Hotel – The Don Draperitha med Don Julio, citron och Grand Marnier

Cocktailfilm med Johan Sjödin från Story Hotel – The Don Draperitha med Don Julio, citron och Grand Marnier
Klicka på bilden för att se Johan Sjödin göra drinken The Don Draperitha!
THE DON DRAPERITHA
3 cl Don Julio
1 cl grön Chartreuse
1 cl Grand Marnier
3 cl citronjuice
2 cl Agavesirap
1 dash Orange Bitter
Skaka alla ingredienser i en shaker med is och sila upp i glas.
JOHAN SJÖDIN
Nuvarande arbetsplats: Story Hotel Stockholm
I din bar, vilken är den mest säljande cocktailen och varför tror du att det är just den?
– Green Light Collins (ängssyra, sockerlag, OP Andersson Akvavit, citron och soda) just för att den är lite annorlunda och vi pushar den som ett alternativ till gäster som t ex beställer en Mojito och vill uppleva något nytt men med liknande smaker.
Om du kunde åka till vilken stad i välden just nu för att dricka cocktails och sprit, vart skulle du åka och varför?
– Jag skulle gärna åka tillbaka till San Diego för att se hur cocktailscenen där har utvecklats de sista åren.
Vilka är några av dina mest minnesvärda cocktails du skapat?
– Green Light Collins – ängssyra, sockerlag, OP Andersson Akvavit, citron och soda
– The Don Draperitha – Don Julio, grön Chartreuse, Grand Marnier, citron, agavesirap och orange bitters
– Captured Monk – Pampero Aniversario, Buffalo Trace, citronjuice, sockerlag, äggvita, Bénédictine D.O.M, Angostura Bitter, Angostura Orange Bitter, Spray av Lagavulin
Vilka är dom nuvarande trenderna som du sett på cocktailscenen och vad tror du kommer framöver?
– Scenen utvecklas hela tiden, så de trender som kommer håller i sig under långa perioder och lever kvar när det kommer nya koncept och tekniker som bartenders blir nyfikna på. Detta beror på stor del av att det finns så mycket bartenders som har ett unikt intresse för yrket. Så när en trend tar fart så går den igenom så många nivåer av bartenders vilket gör att de lever kvar under längre perioder. Se bara på arbetet med stor is. Förr var det ett få antal barer som jobbade på det sättet. Nu efter Park Island Ice Department har öppnat så har vi ju sett en stor ökning.
Vad har du på gång framöver?
Vi har precis lanserat en ny cocktaillista och idag tävlar vi i Cocktailkampen på Café Opera. Vi har ett gästspel inbokat med BCA i april och jag fortsätter att utveckla Story Hotel tillsammans med mitt fantastiska gäng.
KONTAKT
Mail: jks@storyhotels.com
Telefon: 070-8983881
Länkar: www.storyhotels.com

