• Hem
  • /
  • skribenter
  • /
  • Karoline Nordefors
  • /
  • COCKTAILFILM MED JENS DAHLBERG FRÅN NOSH AND CHOW – FIVE STOP PUNCH MED DON JULIO BLANCO, GRAND MARNIER OCH GRAPEFRUKT

COCKTAILFILM MED JENS DAHLBERG FRÅN NOSH AND CHOW – FIVE STOP PUNCH MED DON JULIO BLANCO, GRAND MARNIER OCH GRAPEFRUKT

COCKTAILFILM MED JENS DAHLBERG FRÅN NOSH AND CHOW – FIVE STOP PUNCH MED DON JULIO BLANCO, GRAND MARNIER OCH GRAPEFRUKT

COCKTAILFILM MED JENS DAHLBERG FRÅN NOSH AND CHOW – FIVE STOP PUNCH MED DON JULIO BLANCO, GRAND MARNIER OCH GRAPEFRUKT

Klicka på bilden för att se Jens Dahlberg göra drinken Five Stop Punch!

Jens Dahlberg I BAREN Nosh and Chow nordefors.com Karoline Nordefors

FIVE STOP PUNCH

15 cl Don Julio blanco

7,5 cl Grand Marnier

7,5 cl Galliano

20 cl grapefruit syrup

15 cl citronjuice

Rör alla ingredienser med is i en stor punchskål.

Jens Dahlberg ass barchef Nosh and Chow Stockholm nordefors.com Karoline Nordefors

JENS DAHLBERG

Nuvaranade arbetsplats: Assisterande barchef på Nosh and Chow Stockholm

I din bar, vilken är den mest säljande cocktailen och varför tror du att det är just den?

Det som säljer mest just nu är en drink som vi har med gin, ingefära, mynta, citron och socker. Folk har fått upp ögonen för ingefära av nån anledning men den säljer mer än en Mojito. Även Old Fashioned går bra pga Mad Men.

Om du kunde åka till vilken stad i välden just nu för att dricka cocktails och sprit, vart skulle du åka och varför?

Jag skulle vilja åka till New York och testa alla dessa nya barer för att det har snackats så mycket om dem men ser även Stockholm som riktigt bra cocktailstad i dagens läge.

Vilka är några av dina mest minnesvärda cocktails du skapat?

Den senaste som jag skapat heter Minty Fresh (Monkey 47, mentha, strega, citron och socker). Jag gjorde den åt en stammis i sommras som bara dricker cocktails och han älskar Monkey 47. Då jag typ hade gjort allt tänkbart man kan göra med gin så fanns det i stort sett bara mentha och strega kvar som jag inte hade provat. Den blev en hit hos honom och han spred det vidare bland våra gäster så nu har den hamnat på vår drinklista.

Vilka är dom nuvarande trenderna som du sett på cocktailscenen och vad tror du kommer framöver?

Gin är jättestort just nu men tror även att whiskey är på väg tillbaka.

Vad har du pågång framöver?

Den 13:e april tävlar jag och Linus O’reilly i finalen av Cocktailkampen och snart får jag även reda på om jag är med i delfinalen i World Class.

Instagram: @jens_dahlberg

Mail: jens.dahlberg@gmail.com

Telefon: 070-5379878