- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Cocktail ” Rabarber och lavendel”
Cocktail ” Rabarber och lavendel”

Tänkte tipsa om en enkel fräsch sommardrink denna gång. Inspirationen kommer ifrån vår köksmästare Erik som i vår serverat en dessert med rabarber, viol och lakrits. En mycket populär dessert med intressanta och trevliga smakkombinationer som min kollega Johan tog vidare och gjorde en drinkvariant av. Fick dessutom nyligen in en intressant lavendellikör som passade bra med övriga smaker. Som bas valde vi Henrik Hammers mycket trevliga Old English gin, lånade några cl rabarberlag från köket, en skvätt av lavendellikören, lite citron och socker för fräschör och balans, äggvita och några stänk hemgjord violbitter. För lakrits/anis inslaget toppade vi med en absinthespray över drinken. Garnera med rabarberzest och gärna lavendel/ viol.

“Rabarber och lavendel” 1 cocktail
3 cl Old English Gin by H. Hammer
4 cl rabarberlag (vatten, socker, rabarber)
2 cl Liquoristerie de Provence Fleur de Lavande Liqueur (lavendellikör)
3 cl färskpressad citron
2 cl sockerlag
1/2 äggvita
2 stänk violbitter
Absinthe spray
Skakas utan is och sedan med is, sila upp i cocktailglas valfri modell. Absinthe spray över och garnera med rabarberzest och viol/lavendel.

Kenneth Swärd, bartender Mat & Destillat, Lund
Mail: kswaerd78(@)yahoo.se
Instagram: @kswaerd
Facebook: Kenneth Swärd
Site: Mat & Destillat