- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Chokladbiskvier
Chokladbiskvier
Chokladbiskvier
Chokladbiskvier – en favorit när jag går på konditori. Min vän Lisa har bakat dessa biskvier och jag tycker om när de är små, men det är en smaksak. Det här är ett klassiskt recept men biskvier kan göras med alla möjliga smaksättningar.
Chokladbiskvier 12 st
275 g mandelmassa av god kvalitet
1 äggvita
Fyllning:
50 g mörk choklad (70%)
125 g smör, rumstempererat
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
Topping:
200 g mörk choklad (70%)
Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt och arbeta in äggvitan lite i taget. Det är viktigt att röra smeten slät mellan varje tillsats av äggvita så att smeten inte blir klumpig. Blanda ihop till en jämn och ganska tjock smet. Fyll en spritspåse med massan och spritsa runda bottnar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 12 min tills bottnarna blivit gyllenbruna. Låt bottnarna svalna innan de lossas och får kallna på galler med den släta sidan uppåt. Smält chokladen till fyllningen i mikrovågsugn eller över vattenbad och låt den svalna något. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggula vitt och fluffigt med elvisp. Vänd ner chokladen i smörkrämen. Bred smörkrämen toppigt på biskvibottnarna. Låt biskvierna stelna ca 30 min i kylskåp. Bryt chokladen till toppingen i mindre bitar och smält i mikrovågsugn eller över vattenbad. Doppa biskvierna i chokladen. Låt stelna i kylskåp.
(Recept: Allt om Mat)