KONTAKT
- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Ceviche på sparris, melon och belugalinser
Ceviche på sparris, melon och belugalinser

Ceviche på sparris, melon och belugalinser
150 g kokta belugalinser (al dente)
1 silverlök, fint hackad
2 jalapeño eller valfri chili, fint hackad
1 liten honungsmelon, i små bitar
10 gröna sparris, i mindre bitar
5 vit sparris, i mindre bitar
2 tomater, utkärnade och i mindre bitar
15 cm gurka, skalad och i små bitar
3 lime, saft + skal
2 vitlöksklyftor, rivna
½ dl hackad koriander, skuren
5 ramslöksblad, skurna
2 piri piri, smulade
½ dl rapsolja
salt och svartpeppar efter tycke och smak
Skölj linserna noga och koka i dubbel mängd vatten, låt sjuda i 15 min. Viktigt att de inte kokar sönder, man vill behålla crunchet i dom. Hacka lök och jalapeño, Skär melon, sparris, tomat (endast köttet) och gurka i små fina bitar. Ta zest från
lime och pressa över juicen. Riv vitlöksklyftorna, skär koriander och ramslök, smula piri piri och blanda ihop allt med oljan.
Smaka av med salt och svartpeppar. Servera i ett cocktailglas, en urholkad melon eller varför inte på ett grillat surdegsbröd. Låt fantasin flöda!

