- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Bönbiffar på kidneybönor
Bönbiffar på kidneybönor
Bönbiffar på kidneybönor
Ha alltid ett par burkar bönor hemma och du kan snabbt laga till en god vegetarisk middag. Här har jag mixat kidneybönor med spiskummin och format till små biffar. Jag serverade dem i hemgjorda tortillabröd tillsammans med säsongens grönsaker och en enkel yoghurtsås. Smaksätt yoghurt med t ex rivet citronskal, rivet limeskal, hackad koriander, spiskummin, sweet chili eller mango chutney.
2 burkar kidneybönor (à 400 g)
2 ägg
2 tsk mald spiskummin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 kruka koriander eller persilja, hackad
1/2 rödlök, finhackad
1/2 dl Maizena majsstärkelse
olja
Spola av bönorna med kallt vatten och låt dem rinna av. Mixa dem tillsammans med ägg, spiskummin, salt och peppar. Rör ner koriander/persilja, lök och Maizena i bönsmeten. Klicka ut smeten till biffar i en stekpanna med olja och stek ca 3 minuter på varje sida.
