- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Årets Unga Kock 2013 Concours des Jeunes Chefs Rôtisseurs Suèdois – final 25 februari
Årets Unga Kock 2013 Concours des Jeunes Chefs Rôtisseurs Suèdois – final 25 februari
Årets Unga Kock 2013 Concours des Jeunes Chefs Rôtisseurs Suèdois – final 25 februari
Årets Unga Kock 2013 – Concours des Jeunes Chefs Rôtisseurs Suèdois
För 37:e året i rad anordnar Chaîne des Rôtisseurs, en gastronomisk förening för både proffs och amatörer, en tävling för unga kockar som är verksamma på restauranger anslutna till Chaîne des Rôtisseurs i drygt åttio länder. Kockarna har vid tävlingstillfället inte fyllt 27 år. Årets svenska tävling äger rum den 25 februari på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Segraren deltar i världsfinalen i Istanbul den 6 september.
Tävlingen följer Chaînes internationella regler där varje deltagare från en hemlig korg med identiska råvaror tillagar en meny för fyra personer – förrätt, varmrätt och dessert.
Tävlingen börjar kl. 09.30 och alla kockar är igång kl. 12.00. Klockan 13.00-16.00 pågår presentationen inför juryn med 10 minuters intervall. Kockarnas färdiga maträtter kan då beskådas efter hand. Turordning sker efter lottning.
Prisutdelningen äger rum kl. 18.00 på Stockholms Hotell & Restaurangskola, Arenavägen 60, Stockholm. Du är varmt välkommen att besöka tävlingen under dagen samt till prisutdelningen.
Årets finalister är:
Michael Andersson Lux, Stockholm
Jimmi Eriksson Pontus!, Stockholm
Spiros Fallis Den Gyldene Freden, Stockholm
Glenn Göransson Sture, Malmö
Cecilia Kvist Operakällaren, Stockholm
Olle Lindqvist Grand Hotel, Lund
Urvalsjury har varit Per Bengtsson, PM&Vänner och Johan Jureskog, Rolfs Kök och AG
Finalens jury består av:
Kurt Weid, Svenska kocklandslaget, internationell domare, gastronomisk utvecklare
Magnus Ek, Oaxen Skafferi, Oaxen Krog & Slip
Stefano Catenacci, Operakällaren
Mattias Ljungberg, Tössebageriet
Christina Möller, Gastronomiska Akademiens och Måltidsakademiens vänner
Monica Sander, Arla Foods
Carl Wachtmeister, Chaine des Rôtisseurs, Bailli Délégué
Metodjuryn består av
Gunnar Coulianos, Stockholms Hotell & Restaurangskola
Lena Eriksson, Svenska Kockars Förening