- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Årets Kock 2014 – intervju med finalisten Jesper Bogren Norda Bar och Grill
Årets Kock 2014 – intervju med finalisten Jesper Bogren Norda Bar och Grill

Årets Kock 2014 – intervju med finalisten Jesper Bogren Norda Bar och Grill
NAMN: Jesper Bogren
ÅLDER: 30
NUVARANDE ARBETSPLATS: Norda Bar & Grill
ANTAL ÅR I YRKET: 12 år
När insåg du att du ville bli kock?
– Har alltid varit en självklarhet.
Vilket är ditt starkaste matminne från barndomen?
– Stekt panerad spätta.
Vem inspirerade dig mest som ung kock?
– Kollade mycket på Aspegren mitt i maten med Rickard Nilsson.
Är du en extremt äventyrlig foodie? Är det något du absolut vill prova eller kanske helst av allt vill undvika?
– Kan nog tänka mig att smaka på det mesta, en gång i alla fall.
Vad äter du när ingen annan ser?
– Kakor, massor av kakor.
Huvudingredienserna i den rätt du ska presentera på finalen är Skrei och pilgrimsmusslor. Är det utmanande råvaror att jobba med?
– Jag är superglad för det, blev väldigt positivt överraskad när det var skrei o pilgrim
Beskriv din matlagningsstil med tre ord.
– Busig, enkel och god.
Med all din tävlingserfarenhet i ryggen och förra årets final i bagaget, hur förbereder du dig för årets final?
– Träna, träna och träna.
Vad är det i köket du aldrig skulle klara dig utan?
– Salt och en vass kniv.
Vilken är din senaste upptäckt inom matlagningen?
– Enkelhet
Lyssnar du på musik när du lagar mat och i så fall vad?
– In Flames
Vilken är den mest minnesvärda maträtt du tillagat?
– Potatissallad och rostbiff som jag bjöd min fru på när jag friade under tiden vi renoverade lägenheten.
Kan du berätta om tre mycket minnesvärda maträtter du ätit i Sverige eller världen och vart det var någonstans?
– Varmrökt abborre på Restaurang Kattegatt, Sverige – jättebra
– Oysters and pearls på French Laundry, Californien – jättebra
– Bläckfiskrisotto med marulkslever i Venedig, topp 3 på äckligaste rätter jag ätit!
Om jag säger att mitt hjärta redan hoppar av nervositet och spänd förväntan, hur känner du inför tävlingen?
– Än så länge helt oki, blir nog värre sen.
FEM SNABBA
ÖL – Vin
FÖRRÄTT – Dessert
Restaurang – HEMMAMIDDAG
Vitpeppar – SVARTPEPPAR
Pacojet – THERMOMIXER
