- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Årets Kock 2013 – Sista chansen i Göteborg
Årets Kock 2013 – Sista chansen i Göteborg
Årets Kock 2013 – Sista chansen i Göteborg
Idag den 28 november 2012 går Sista chansen Årets Kock 2013 av stapeln i Göteborg. Här är de 8 tävlande:
10.00-12.00 Fredrik Persson, Görvälns Slott, Järfälla
Kryddstekt kaninrygg från Vreta gård, kaninkorv smaksatt med lardo och salvia
Vidare från semifinalen i Jönköping
10.15-12.15 Martin Hansen, Grand Hotel, Lund
Hasselnötsstekt filé och krispiga vingar av garnfångad slätvar från Skagerrak med kravmärkta blåmusslor, ekologiska lökar, pepparrot, brynt benmärg och krasse
Vidare från semifinalen i Jönköping
10.30-12.30 Jesper Bogren, Swedish Taste, Göteborg
Hummerbakad torsk med blomkålsterrin smaksatt med bränd citron, kroppkakor samt hummerte
Vidare från semifinalen i Jönköping
10.45-12.45 Dennis Säwström, Mahults Herrgård, Simlångsdalen
Ekologiskt lamm från Öströö fårfarm med lök, persilja och Präst
Vidare från semifinalen i Jönköping
12.15-14.15 Anders Dahl, Hufvudsta Gård Mat och Möten, Solna
Kyckling från Hagby gård med betor, morot och kål
Vidare från semifinalen i Uppsala
12.30-14.30 Johan Backeus, restaurang Lux, Stockholm
Spishalstrad gös från Mälaren med fänkål, syltad tomat och lake samt inkokt havskäfta och forellrom
12.45-14.45 Martin Brag, Pontus Catering, Stockholm
Variation på Hagbygårdsanka – serverad med saltrostade betor, bakad och inlagd lök, nötig ”jord” samt anksky och en doft av cassiabark
Vidare från semifinalen i Jönköping
13.00-15.00 Robert Hedman, Görvälns slott, Järfälla
Kryddstekt svensk dovhjortsrygg och skuren korv smaksatt med Himmelsraften
Vidare från semifinalen i Uppsala
Prisutdelning kl. 16.00
Livestreaming av semifinalen i Årets Kock 2013
Håll dig uppdaterad på twitter under #aretskock, @AretsKock och hos mig @Nordefors, på Facebook och Instagram.
