- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Äppelsaft med kanel
Äppelsaft med kanel
Äppelsaft med kanel
Det här receptet har jag fått av min vän Caroline som driver bloggen Tvillingmamma och arbetar som fotograf i egna företaget Maränghuset. Jag tycker att den är saften passar som en varm dryck nu när det blir lite kallare då smaken av kanel är ganska framträdande. En härlig saft som passar utmärkt till alla äppeldesserter. På resterna gör du förstås äppelmos. Tillsätt 1 1/2 krm askorbinsyra och 1 dl socker per liter passerat mos. Frys in i plastpåsar.
Äppelsaft med kanel
3 kg äpplen
1 kanelstång
4-6 dl socker
1-2 citroner, saften
Dela äpplena och ta bort kärnhuset. Lägg äpplena i en stor kastrull tillsammans med en kanelstång. Täck med vatten. Koka upp och låt puttra tills äpplena kokar sönder. Låt äpplena rinna av i silduk över en stor kastrull. Rör i socker och citronsaft efter smak. Koka upp på nytt, skumma om det behövs och häll upp på väl rengjorda flaskor. Tillsätt eventuellt konserveringsmedel.

