- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
>Amerikansk chokladfudge – exklusiv och ljuvlig
>Amerikansk chokladfudge – exklusiv och ljuvlig
>Amerikansk chokladfudge – exklusiv och ljuvlig
>

Tät och seg – passar perfekt som efterrätt till en kopp kaffe. Receptet är hämtat ur Johanna Westmans utomordentliga bok Julgodis.
2 1/2 dl pecannötter eller valnötter
1 msk smör
1 nypa salt
1 burk kondenserad mjölk (ca 395 g)
200 g ljus choklad eller mjölkchoklad
300 g fin mörk choklad
1 1/2 tsk vaniljsocker eller 3/4 tsk ekologiskt vaniljpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form, ca 20×20 cm, med baklåtspapper. (En avlång bakform för limpor går också bra!) Hacka nötterna grovt och sprid ut dem glest på en plåt. Rosta dem i ca 10 minuter – passa dem noga så de inte bränns. Lägg smör och salt i en skål och häll i de varma nötterna i skålen. Rör om tills allt smör har smält. Ställ åt sidan. Hacka all chokladen fint och lägg i en bunke tillsammans med kondenserad mjölk. Smält chokladen över vattenbad. Rör om ordentligt. Blanda ner nötter och vanilj i chokladen och häll upp den i formen. Släta till på ytan med baksidan av en sked. Låt svalna och sätt in i kylskåpet i minst en timme. Ta fudgen ur formen och skär den i fyrkanter.