- Hem /
- skribenter /
- happyfoodbypetra /
Veganska Riesen
Veganska Riesen
Veganska Riesen
Receptet finner ni längt ner i inlägget!
Hej alla härliga ni,
Snart, snart, snaaaart är jag färdig med all fotografering vad gällande kokboken på förskolan.
Trots att det varit SÅ kul är det också lite utav en lättnad då mina dagar genom hela september-oktober bestått av konstant arbetande dygnet runt.
Så ska bli skönt att få sova lite, haha! Men också att “återfå” lite fritid tillsammans med de som jag inte haft en sekund för under dessa tider.
Så i och med att jag fotograferat färdigt, VUNNIT MATBLOGGSPRISET och annat roligt som ännu är för färskt för att dela med sig utav blir det till att fira. Och det ordentligt!
Hur? Genom att först åka till Gävle och besöka min underbara pappa, Malin och småsyskon. Även min älskade, ack så efterlängtade Valmo (farmor) som jag bara vill rå gnugga kind med av saknad och min finaste farbror Peter. Också den tålmodige, min one and only Felicia och säkert en hel del fler!!!
Ja, ni ser ju hur exalterad jag är!
På måndag gästar jag P4 Gävleborg- missa inte det! Och därefter blir det destination Östersund och MAMMA. Orsaken till all lycka i livet! Oj, oj, OJ så jag saknat henne. Så det gör fysiskt ont i bröstet. Vet seriöst inte om jag ska skratta eller gråta av saknad nu då jag vet att det är så nära!
Hur som helst… Här om dagen vart jag sååå sugen på Riesen som är sååå inte veganskt. Lösning? Jo, make your own damn Riesen! Lätt som en plätt och receptet kommer här (OBS! Sats nummer tre på mindre än en vecka. Nya favoriten bland personalen här på Mulle):
Ingredienser
4 dl kokoagrädde
3 dl strösocker
2 dl ljus sirap
1 dl brunt farinsocker
75 g vegetabiliskt smör
1 krm salt
½ dl kakao
Havssalt
Ca 200 gram mörk choklad
Gör såhär:
1. Koka samman kola-alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull på medelhög värme. Efter cirka 45 minuter – en timme ska smeten ha blivit tjock och nästan tung att röra om i. Ett till tecken på att den närmar sig färdig är då den kokar upp i stora bubblor. När du tror att den börjar bli färdig tar du ett kallt glas med vatten och häller i en liten klick. Formas smeten till en kula är kolan färdig. Häll ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt. Låt vila rumstempurerat.
4. Då kolan blivit fast klipper du den i lagomt stora bitar.
Smält choklad i vattenbad alternativt mikron. Doppa varje bit och låt stelna. Sedan har du dina Riesen klara!
Veganska Riesen
*section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section*