- Hem /
- skribenter /
- happyfoodbypetra /
Veganska Potatiskroketter
Veganska Potatiskroketter
Veganska Potatiskroketter
Receptet på potatiskroketter finner ni längst ner i inlägget.
Redan onsdag och halva arbetsveckan har gått! Hujeda mig.
Som ni vet betyder onsdagar; VECKANS GRÖNSAK! Och idag var det inget mindre än storfavoriten majs.
Eftersom att jag redan tidig eftermiddag hade ett möte inne i stan kunde jag tyvärr denna gång inte vara med och presentera det material som jag skapat; tillsammans med pedagogerna ute i barngrupp. Buuuh. Min favorittid på dagen ju!
Därför passade jag på under förmiddagen att våldgästa frukosten inne på avdelningen för de yngsta barnen. Inte för att det avviker sig från de andra dagar, då jag alltid gör det. Hehe! Men idag då extra hjärtligt!
Vi diskuterade olika färger; var i rummet och på oss själva vi såg dem, dividerade hur vida jag var Pippi Långstrump eller Elsa i frost samt mer banala saker som vad dagen skulle bjuda på och mycket, mycket mer!
Så jag följer “trenden” med hemmagjorda potatiskroketter; dessa i skepnad med basilika och vitlök- MUMS. Så sjudundrans krispiga (alltså krispigare får ni leta efter-krispiga) och mjuka som moln inuti. Dröm med andra ord! Lite tålamodskrävande men superenkla att slänga ihop. Perfekt komplement till grillade eller stekta protein samt någon härlig sås/dressing.
För ca 4-6 personer
Ingredienser
10 potatisar, mjölig
6 msk kikärtsspad
1 tsk potatismjöl
1 kruka basilika, finhackad
3 vitlöksklyftor, pressad
Örtsalt
Gör såhär:
1. Skala och koka potatisen; gärna lätt överkokt. Pressa sedan och blanda med resterande ingredienser. Smaka av med örtsalt.
2. Placera moset i/längst kanten av ett ark bakplåtspapper. Spara några cm på vardera sida.
Vik in kortändan och rullaihop/forma likt en korv. Frys in över natten.
3. Ställ fram ca 20-30 min före;
4 Skär lika stora kvadrater. Vänd vardera i mjöl, sedan kikärtsspad och därefter ströbröd.
Upprepa tre gånger.
5. Hetta upp frityrolja i en tjockbottnad kastrull (till ca 180 grader). Fritera några åt gången tills dess att de fått en fin, gyllene färg.
Placera därefter i en skål med hushållspapper.
Avnjuts direkt med valfritt mumsigt tillbehör!
Veganska Potatiskroketter
*section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section*