- Hem /
- skribenter /
- happyfoodbypetra /
Veganska nuggets med klyftpotatis
Veganska nuggets med klyftpotatis
Veganska nuggets med klyftpotatis
Idag bjöd den vegetariska lunchen på en all time favourite! Nämligen nuggets med kryddpotatis och vitlöksfluff.
“Behind the scences” av hur det alltid ser ut då jag smyger mig ut för en glimt av dagsljus. I hopp om att fånga en hygglig bild. Aldrig har jag tidigare kommit på att fotografera de charmiga små händer som trycker sig mot fönsterrutan. Men ni ska veta att bakom varje “barnlös” bild de finns de då alltid där! Och inte ens när jag riktar kameran mot dem så släpper de blicken från maten. Hungriga? Tänker nu ni. Icke då! Denna togs direkt efter lunchtid, haha! Mina älskade matmonster!!! “Petra, Petra, Petra… De har dig runt lillfingret” som min kollega alltid säger. Jo, jo visst har de det! Men hur kan man inte vara inlindad?? De är ju så SÖTA. 
Ingredienser
Nuggets
1 pkt oumph, the chunk tinad
3 msk potatismjöl
3 msk kokosgrädde
2-4 tsk curry, gul
1 tsk spiskummin
1 krm kardemumma
Salt och svartpeppar
Kikärtsspad, mjöl samt panko till panering
Potatis
900 gram potatis
1-2 tsk mynta
1-2 tsk timjan
1-2 tsk oregano
1-2 vitlöksklyftor
Olivolja
Flingsalt
För vitlöksdressing “creme altoum”- klicka här!
Gör såhär:
1. Grovmixa Oumph till små, små bitar. Observera, inte till en slät pure utan mer som finhackat. Har du en matberedare som mixar pulserande är det perfekt!
Rör ihop alla ingredienser så det blir jämt fördelat. Smaka gärna av så du är nöjd med kryddningen.
2. Lägg ut den grovkorniga oumph-degen på en ren arbetsyta med utrymme.
Kavla till önskad tjocklek. Jag uppskattade mina vara cirka 2 centimeter. Skär ut rutor, alternativt lek med pepparkaksformar för att skapa roliga figurer!
Upprepa tills att degen är slut.
Du avlägsnar de lättast med hjälp av en stekspade alternativt osthyvel.
Plasta över biffarna och ställ in i frysen cirka 30-60 minuter.
3. Sätt ugnen på 225 grader.
4. Klyfta eller tärna potatisen. Blanda samman olja med kryddor och blanda därefter ihop det med potatisen. Saksätt med salt och peppar.
Grädda i övre mellersta delen av ugnen i cirka 20-30 minuter, lite beroende på hur mycket färg du föredrar på din potatis.
3. Panera: vänd först i mjöl, sedan kikärtsspad och därefter i pankoströbröd. Upprepa ytterligare en gång men avsluta i den med enbart cornflakes.
Går såklart bra utan röstad lök men blev verkligen supergott!
4. Hetta upp en generöst med neutral olja i en tjockbottnad kastrill
Fritera tills dess att de fått en fin, gyllene färg. Placera sedan på en tallrik klädd i lite hushållspapper.
Veganska nuggets med klyftpotatis
*section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section*