- Hem /
- skribenter /
- happyfoodbypetra /
Vegansk sill till jul
Vegansk sill till jul

Vegansk sill till jul
*section**section**section**section**section**section*1*section*http://cloud.dinvinguide.se/wp-content/uploads/2018/12/img_20181211_112946_828.jpg*section**row**section**section**section**section**section**section*1*section*http://cloud.dinvinguide.se/wp-content/uploads/2018/12/img_20181211_112813_984.jpg*section**row*Ca 6 bufféportioner
Klassisk julsill
400 g aubergine
4 dl vatten
1 dl strösocker
0.5 dl ättiksprit (12 %)
10 vitpepparkorn
10 kryddpepparkorn
3 lagerblad
1 morot, slantad
½ gul lök
½ rödlök
Gör såhär:
1. Skiva aubergine i tunna rektanglar, skala och skär morot samt skiva lök.
2. Ha över allt i en lämplig burk och tillsätt resterande ingredienser. Slut locket och skaka om burken lite lätt. Låt den vila i kyl minst en natt (håller ca en vecka i kylen).
Senapssill
400 gram julauberginesill + en skvätt av inläggningsvätskan
½ dl dijon
½ dl klassisk senap/stark beroende på smak och tycke
½ dl havrebaserad cremefraiche
1 tsk salt
4 msk socker
3 msk vitvinsvinäger
1 dl rapsolja
3 msk vatten
Alternativt dill & eller gräslök
Skärgårdssill
Gör såhär:
1. Tappa av nästan all inläggning på den förinlagda auberginen och häll över auberginen, morötterna och löken i en rymlig burke.
2. Ha ner alla ingredienser och rör om. Vill du ha kryddor- finhacka då dessa och tillsätt i röran. Ha över allt i burken igen och nu är den redo att ätas!
400 gram julauberginesill + en skvätt av inläggningsvätskan
2 dl kikärtsmajonnäs
3 dl havrebaserad cremefraiche
1 dl finskuren gräslök
1 dl finskuren dill
100 gram tångkaviar (hälften röd & -:- svart)
1-2 msk färskpressad citronjuice
1 krm salt
1 krm peppar
Gör såhär:
1. Tappa av nästan all inläggning på den förinlagda auberginen och häll över auberginen, morötterna och löken i en rymlig burke.
2. Ha ner alla ingredienser och rör om. Ha över allt i burken igen och nu är den redo att ätas!*section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section*