- Hem /
- skribenter /
- happyfoodbypetra /
Snickers Semla
Snickers Semla
Snickers Semla
Som en hyllning till min bästa väninna Felicia W har jag skapat denna SNICKERS-SEMLA! Dels för att jag ville skapa något lika oemotståndligt likt hon själv, men också för att vi två plus jordnötssmör och choklad är lika med väldigt sant. Hon är bäst i världen helt enkelt- och denna semla likaså!
För grundrecept på veganska semmelbullar- klicka HÄR!
Jordnötsmassa
100 gram jordnötter, salta och förrostade
100 gram florsocker
En liten skvätt havremjölk
Flingsalt
Chokladmousse
100 gram mörk choklad (de flesta är växtbaserade)
250 ml sojavispgrädde
3 msk kakao
1 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 skvätt citronjuice
Gör såhär:
1. Mixa samman jordnötter, florsocker och havremjölk till en jordnötsmassa.
Ställ åt sidan.
2. Vispa upp grädde tillsammans med kakao, florsocker och vaniljsocker tills att de blivit riktigt fast. Smält ca 1/3 del av chokladen över vattenbad. Finhacka resterande.
Då chokladen i badet smält, ta då av plattan och rör ner chokladkrossen tills dess att de också smälter.
3. Skär av locket på semlan, pensla med choklad och garnera med rostade jordnötter.
Ställ åt sidan på ett bakplåtspapper och åt torka.
Resterande choklad ringlar du ner i kakaogrädden samtidigt som du vispa den med hjälp av en elvisp.
4. Fyll botten av semlan med din jordnötsmassa och ha över flingsalt. Därefter spritsa på chokladmoussen. Tryck på locket och din semla är klar!
Snickers Semla
*section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section*