- Hem /
- skribenter /
- happyfoodbypetra /
Chili Cheese – UPPDATERAT!
Chili Cheese – UPPDATERAT!
Chili Cheese – UPPDATERAT!
GUESS WHO IS BACK?
För er som missat det flydde jag civilisation, tre veckor sedan för att avsluta min kokbok. Gömde allt vad sociala medier innebar och enbart andades kokbok. Så nu har jag praktiskt taget gjort allt jag personligen kan göra. Så underbart!
Arbetet är härmed överlämnat till min supergrafiker och konstnär till syster som ska göra självaste bok-boken klar. Så snart, snart, snart kan ni hålla den i era händer! 

Så i natt återvände jag från Sveriges norraste skogar och idag gjorde jag min första dag på förskolan efter ledigheten. Höll på att börja gråta (blödig som jag är) då jag såg de små liven! SOM jag saknat dem. Springandes kom de med armarna utsträckta till max för att krama mig välkommen tillbaka. Kan ni föreställa er det? LYX. Och att få återförenas med mitt kollegor-team såklart! Bäst, bäst, bäst.
Hur som helst har hela dagen gått åt att dels återställa och sanitera köket samt planera inför den spännande våren som nu ligger för våra fötter!
Först och främst blev det en önskemålsgenomgång med de äldsta där de fick önska måltider. Vilket sedan ledde till en snabb genomgång av tallriksmodellen. Kan ni tro att LINSER var ett utav alternativen? Well, hell yass!
Viktigt var dock att den skulle serveras i form av den där “goda bruna geggan med pasta” de fått dess för innan, haha. Så härliga!
Då bilder säger mer än tusen ord visar jag lite utav det vi kommer arbeta med nu under våren. Dels har vi blivit med ett superawesome sopsorteringsrum där barnen ska få vara med att sortera- klockrent! 

SÅ. On top of everything har jag utvecklat mitt så uppskattade chili cheese-recept. Är det ens möjligt? Undrar ni nu (skämt åsido). Jajemen! En liiiiten, liten detalj som gör otroligt mycket; för en krämigare koncistens som inte klistrar sig i gommen sådär som smält väctbaserad ost ibland tenderar till att göra.
Ingredienser:
Ca 200 gram finriven violife, pizzaost
3-4 msk finhackad grön jalapeño
2 msk växtbaserad färskost (havrebaserad är att föredra, men då är det inte längre glutenfritt)
5 små droppar chilisås
Gluten- laktosfritt mjöl
Kikärtsspad
Gluten, mjölkfritt ströbröd
Gör såhär:
1. Knåda ihop alla ingredienser. Rulla ihop till jämnstora bollar.
2. Trippelpanera varje boll genom att först rulla de i mjöl, kikärtsspad sedan i ströbröd.

3. Värm upp neutral olja till cirka 170 grader. Fritera i cirka 60-80 sekunder. Inte för länge, då spricker de.
Placera på ett fat med hushållspapper och låt oljan rinna av.
ÄT!
Chili Cheese – UPPDATERAT!
*section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section*