Bananbröd utan ägg och mjölk

Saftigt bananbröd utan ägg och mjölk. Ett perfekt näringsrikt mellanmål för både stora och små munnar. Superenkelt, billigt och snabbt att baka tillsammans med hela familjen!
Bananbröd utan ägg och mjölk
Bild från DinVinGuide

Bananbröd utan ägg och mjölk

Ingredienser

4 bananer

4 1/2 dl vetemjöl
1,5 dl sojamjölk
1 dl kärnfria dadlar
0,5 dl rapsolja
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk vitvinsvinäger
½ tsk bikarbonat
½ tsk kardemumma
½ tsk ingefära
½-1 tsk salt

Nötfyllning
1 dl Valnötter/solroskärnor (vid allergi)
Salt

Garnityr
1 banan
Agave sirap till pensling

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader (varmluftsugn).

2. Mixa samman alla ingredienser till en len smet.

3. Rosta nötterna i en panna och tillsätt salt. Ställ åt sidan. Rör ner i smeten då de svalnat.

4.. Använd växtbaserat smör och bröda en lämplig form. Häll över all smet och ruska om formen tills smeten lagt sig platt i formen.
Ta bananen till garnityr och dela den horisontellt i två (på längden). Lägg bananerna ovanpå smeten med insidan utåt. Grädda i mellersta/nedre delen ca 60 minuter.

5. Pensla kakan glansig med agavesirap.

Servera och avnjut!

Bild från DinVinGuide