- Hem /
- skribenter /
- happyfoodbypetra /
Bananbröd utan ägg och mjölk
Bananbröd utan ägg och mjölk


Bananbröd utan ägg och mjölk
Ingredienser
4 bananer
4 1/2 dl vetemjöl
1,5 dl sojamjölk
1 dl kärnfria dadlar
0,5 dl rapsolja
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk vitvinsvinäger
½ tsk bikarbonat
½ tsk kardemumma
½ tsk ingefära
½-1 tsk salt
Nötfyllning
1 dl Valnötter/solroskärnor (vid allergi)
Salt
Garnityr
1 banan
Agave sirap till pensling
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader (varmluftsugn).
2. Mixa samman alla ingredienser till en len smet.
3. Rosta nötterna i en panna och tillsätt salt. Ställ åt sidan. Rör ner i smeten då de svalnat.
4.. Använd växtbaserat smör och bröda en lämplig form. Häll över all smet och ruska om formen tills smeten lagt sig platt i formen.
Ta bananen till garnityr och dela den horisontellt i två (på längden). Lägg bananerna ovanpå smeten med insidan utåt. Grädda i mellersta/nedre delen ca 60 minuter.
5. Pensla kakan glansig med agavesirap.
Servera och avnjut!
