- Hem /
- skribenter /
- Eva Weckström /
Trendspaning Grill
Trendspaning Grill
Trendspaning Grill
*section**section**section**section**section**section*1*section*http://cloud.dinvinguide.se/wp-content/uploads/2018/04/krsbr-japansk.jpg*section**row**section**section*Månaden april.
Namnet kommer troligen av latinets aprilis, ‘öppna’. Betydelsen härstammar sannolikt från att jorden öppnar sig när växter börjar gro.
I Sverige kallades april förr för gräsmånad eller grödemånad.
SÅ. Äntligen närmar vi oss sol och värme! Denna månaden har vi på trendspaningen siktet inställt på grill- något vi längtat efter sedan i höstas.
Här kommer lite tips och inspiration från redaktionen, som återigen varit på trendspaning. Trendspaning Grill!*section**section**section**section**section**section**row*
Riedels glasserie Veritas
…med en exceptionellt tunn stjälk ger de klassiska cocktailglasen en elegant känsla.
Glaset går lika bra att använda som martiniglas, till avec som guldkant över krossad is eller till desserten för en lyxigare presentation.
PRIS: Pris 599 kr/2 glas.
*section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section*1*section*http://cloud.dinvinguide.se/wp-content/uploads/2018/04/sparris-p-grillpannan.jpg*section**row*HÄRLIGA RESTAURANGER MED GRILLTEMA
TEXAS LONGHORN HORNSBERGS STRAND
Longhorn är ett pålitligt koncept med sina grymma BBQ-såser, glazer och rubs.
De finns numera på en uppsjö adresser men en med trevlig utsikt är denna, belägen med utsikt över vattnet.
Hornsbergs strand 91
112 15 Stockholm
Telefon: 08-12 13 45 55
hornsberg@texaslonghorn.se
GRIFFINS’ STEAKHOUSE
EXTRAORDINAIRE
Restaurang mitt i city vid centralen med trevlig och livlig interiör, vänlig service, bra och vällagad meny. Rekommenderas!
Klarabergsviadukten 67
111 64 Stockholm
+46(0)8 519 422 70
bokning@griffinssteakhouse.se
VASSA EGGEN STEAK HOUSE
Centralt beläget vid stureplan med trendig och luftig interiör, proffsig service och bra vinlista.
Birger Jarlsgatan 29
111 45 STOCKHOLM
Tel nr. 08-21 61 69
e-post: info@vassaeggen.com
bokning@vassaeggen.com
*section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section*1*section*http://cloud.dinvinguide.se/wp-content/uploads/2018/04/ppelblom.jpg*section**row*LITEN OCH ENKEL
Praktisk grill som tar liten plats men är tillräckligt stor för kulinarisk kreativitet.
Med Balcony Barbeque blir det ett rent nöje att bjuda på grillat under sommaren men också en möjlighet att göra det under andra årstider.
Hur går man då tillväga? Enkel! Du hänger grillen över själva balkongräcket och fyller sedan på med kol. tänder på, och grillar. Lätt som en plätt!
Balcony BBQ – Praktisk grill för balkongen
699 KR
ARTIKELNR: 02333
www.isecrets.se
*section**section**section**section**section**section**section**section**row*
GRILLA SJÄLV- FAST PÅ RESTAURANG
Har man inte möjlighet att grilla hemma kan man göra det på charmiga Nyfiken Gul. Detta är en liten lummig oas vid Årstavikens glittrande vatten i södra Stockholm. Här köper man marinerat/kryddat kött, fågel, fisk eller vegetariskt färdigt att kasta på grillarna som är till förfogande. Goda tillbehör och såser finns att köpa för en komplett middag. Under april håller man öppet lördagar och söndagar 9-17.
NYFIKEN GUL
HAMMARBY SLUSSVÄG 15
118 60 STOCKHOLM
TEL: 08-642 52 02
E-POST: HELLO@NYFIKENGUL
*section**section**section**section**section**section**section**section**row**section*I Sverige kallades april förr för gräsmånad eller grödemånad*section**section**section**section**section**section**section**row*
BOKTIPSET
Jävligt god BBQ
av Gustav Johansson, Niclas Boman, David Johansson
152 :-
www.bokus.com
*section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section*Grillad och fylld gul lök, godaste tillbehöret.|Grillad sötpotatissallad med fetaost.*section**section**section**row**section**section**section**section**section**section*1*section*http://cloud.dinvinguide.se/wp-content/uploads/2018/04/grillspett-.jpg*section**row*MULLIGA APRILVINER:
Till vårens grillade rätter krävs det något gott i glaset. DryckesListan.se har valt ut ett par lämpliga kandidater från ambitiösa vinmakare och coola regioner.
2014 Marin Bianco, artikelnummer 2287, 129:-
Italien, Piemonte , Langhe
Norra Italien bjuder alltid på strukturerade viner på grund av det lite svalare klimatet. Och kanske är det just i Piemonte, i nordvästra Italien, vi finner de flesta guldkornen. Piemonte betyder “vid foten av berget” och de svallande kullarna, vackra vingårdarna och antika byggnadsverken gör området till ett av det vackraste i världen. När man betraktar dimman som rullar in över fälten grips man av en nästan andäktig beundran. Man gör inte bara röda viner i regionen även om den är känd för kraftfulla Barolo, Barbaresco och Barbera. Här har vi ett vitt vin från en producent med lång tradition och stort renommé- Fontanafredda.
Detta vita, torra vin har lite bredd över axlarna och är framställt på druvorna riesling och den lokala nascetta. Ett synnerligen välbalanserat och något fylligare vin med friska toner av citronzest, gula krusbär, äpplen, nektarin, honungsmelon, färska örtkryddor samt steniga, salta mineraltoner. Njut sval till smakrika, grillade grönsaker eller rätter av fisk eller ljust kött.
2014 Torres San Valentín Garnacha, artikelnummer 12755, 79:-
Spanien, Catalunya
Få producenter har gjort så mycket för spanska viner och för den spanska vinnäringen som Miguel Torres. Idag är Torres en stor aktör men med oförtrutet och kompromisslöst kvalitetstänk och med experimentlustan i behåll. Norra Spanien bjuder spännande och strukturerade viner många gånger i en kryddig och lite otämjd stil som passar utmärkt till rustik grillbuffé.
Denna ekologiska godbit är framställd på eldiga druvan grenache, eller som den heter här- garnacha. Denna bjuder ofta på lite eldig alkohol, mjuka rödbäriga toner och medelfyllig kropp. San Valentín har karaktär av mörka körsbär, blåbärspaj, skogshallon och mjuk lakrits. Servera svalt till grillspett, fläskkarré, kryddiga korvar, kycklingklubbor eller wookade grönsaker på grillen.
*section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section*1*section*http://cloud.dinvinguide.se/wp-content/uploads/2018/04/kol-p-grillen.jpg*section**row**section**section**section**section**section*Grillad och marinerad laxsida.*section**section**section**row**section**section**section**section**section*Teheran Grill*section**section**section**row**section**section*GRILLTIPS: Tänk på att rub, glaze eller marinad ofta har en viss kryddhetta. Välj bäriga mjuka viner- strävhet i vin krockar med starka kryddor. Ett annat stalltips är: Använd halster! De finns för både fisk, kött, burgare och korv. Underlättar enormt speciellt när du grillar fisk som gärna fäster på grillen och faller isär.*section**section**section**section**section**section**row*GRILLÖL
Hale to Nothing Golden Ale, artikelnummer 1485, 15:50
Flaska , 330 ml
Sverige, Dalarnas län, Ludvika kommun
*section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section**row**section**section**section**section**section**section**section**section*