- Hem /
- skribenter /
- Anette Rosvall /
Kapitel 1: Tårta på midsommar, en novell i tre delar.
Kapitel 1: Tårta på midsommar, en novell i tre delar.

Kapitel 1: Tårta på midsommar, en novell i tre delar.
Klarar man sig utan jordgubbstårta på midsommar? Det är frågan, som jag faktiskt inte ens vågar fundera över. Jag kommer att presentera 3 varianter i olika svårhetsgrad. Den här är den lättaste och passar då du inte har så mycket tid, eller kanske ett kök som inte tillåter så stora utsvävningar som båt eller sommarstuga modell mindre. Man kan dessutom göra bottnarna ganska långt i förväg, stoppa ner dem i en lufttät burk så håller de i en dryg vecka faktiskt. Om du vill gör du din lemoncurd själv, men om du vill ha det enkelt så köper du en burk.
Anettes lätta midsommardröm
Marängbotten
3 äggvitor
2 dl strösocker
1 krm ättiksprit
(ett par nävar riven vit choklad)
Vispa som besatt, och gör marängtestet. Ja ni vet vänd bunken upp och ner över huvudet, får du äggvita i håret så har du inte vispat hårt nog. Om smeten sitter som berget i skålen är du klar och kan – om du vill vända ner lite riven vit choklad i smeten – Klicka ut två rundlar på plåten och grädda dem i 100 grader i cirka 1,5 timma. Den skall vara torr och frasig hela vägen igenom. Låt marängen kallna i ugnen och lägg dem sedan i en lufttät burk tills det är dags att montera tårtan.
Fyllning
1 burk / sats Lemon curd
3dl vispgrädde
Jordgubbar så mycket du vill!
Montera:
Vispa grädden, vänd ner curden och klicka ut hälften mellan bottnarna, lägg på hälften av jordgubbarna. På med botten nr 2, resten av gräddblandningen och sedan dekorerar du med jordgubbar.
Dansa sedan runt stången tills du är lagom sugen, sedan ÄT!
