- Hem /
- skribenter /
- Anette Rosvall /
Tårta och bubbel till mello
Tårta och bubbel till mello

Tårta och bubbel till mello
Nu är hela Sveriges hata/älska projekt i gång. Jag snackar om Mello dvs Melodifestivalen. Är det inte så att man antingen hatar eller formligen älskar hela konceptet? Jag kan tycka att det är lite skoj med glitter och glamour och sedan formligen avgudar jag både Nour och Anders.
Självklart skall man fira mello, med god mat, gott vin, ost och kex eller något annat smarrig. Förra lördagen smaskade jag och min familj på en helt galet god tårta från Haga Tårtcompani De har gjort en speciell tårta just för Melodifestivalen och bageriet är extra tjusigt på de lördagar då Melodifestivalen går av stapeln. Tårtan består av en kardemumma- och bergamottkaka, med fyllning av passionscurd som är överdragen med guldskimrande champagnemousse. Den görs i ett begränsat antal, så det kan vara bra att förboka om du vill vara säker på att få en.
Till denna lyxiga, glamourglimmande tårta skall man så klart dricka någon sorts mousserande vin. Vinet bör ha lite sötma i sig, för om du dricker ett helt torrt vin till en sötsak så kommer blir bitterheten och syran bli för tydlig. Jag skulle föreslå Louis Roederer Carte Blanche SB #7600 SEK 381,00 som har en liten sötma (RS 45) och toner av smör, frukt och grädde.
Våga glittra nu och fira!
