- Hem /
- skribenter /
- Anette Rosvall /
Sylta, safta och marmelada på semestern.
Sylta, safta och marmelada på semestern.
Sylta, safta och marmelada på semestern.
Jag är en riktigt Lady Marmelade som älskar att sylta och safta. Nu är ju det här en chutney men det går likabra det. Den här chutneyn är det min kära syster som har gjort. Hon serverade den till brieost då hennes dotter tog studenten. Titta vad fint hon har ställt burken på ett rabarberblad. Lyssna på den Lady Marmelade låten medan ni kokar er marmelad, sylt eller chutney 😉
Rabarberchutney
ca 7 dl
700 g rabarber i bitar
2 medelstora hackade lökar
6 dl socker
2 msk ättiksprit
1 dl vatten
1 tsk kanel
1 tsk gula senapsfrön
1/2 tsk mald vitpeppar
1 tsk torkad koriander
1 tsk chilipulver
Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt småputtra
i ungefär 45 minuter, skumma av och häll upp
på rena glasburkar. Du kan äta chutneyn direkt men
den är godast om den får stå och mogna i 2 veckor.
UNDERBART gott till grillat kött!