- Hem /
- skribenter /
- Anette Rosvall /
Små Halloweenspöken på fredagen
Små Halloweenspöken på fredagen

Små Halloweenspöken på fredagen
Jag fortsätter med lite mitt läskiga Halloweentema. Strunta i smågodiset och dela ut spökmarängen istället till de monster, häxor och vampyrer som kommer och knackar på din dörr under Halloweenhelgen. Du räcker fram en och säger BUUUU! Om det blir några över så håller de finfint i en bunke med lock, bara de står torrt. Och tänk vilken toppencool marängsviss du kan göra med spökmarängerna.
Anettes spökmaränger med kolasmak
3 äggvitor
1 dl strösocker
1 dl ljust muskovadosocker (eller brun farin)
1 krm ättiksprit
Dessa små beigefärgade skapelser smakar en smula
som seg kola och är fantastiska till en marängsuisse.
Det kräver dock mer vispa än vad du tror. För du får vispa, vispa, vispa äggvitorna och vispa lite till – tills
du tror att det inte går att vispa längre, då vispar du lite till. Det har att göra med att muscovadosockret är lite fuktigare än vanligt socker. Det ska vara
som en beige-vit massa som vägrar att lämna skålen.
Då är det dags! Häll upp marängsmeten i en spritspåse med slätt munstycke (tyll) Spritsa ut små torn eller
spöken på en plåt. In i ugnen i 100° i dryga 1 timme.
Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar i
ca 15 minuter innan du tar ut dem. När de är svalna duttar du på ögon på spökena med mörk choklad.
Ät som de är eller servera med glass, vispad grädde, chokladfudgesås och bananskivor, det blir en läskigt god marängsviss!
