Anpassa dina cookie-inställningar

Vi respekterar din rätt till integritet. Du kan välja att inte tillåta vissa typer av cookies. Dina cookie-inställningar kommer att gälla på hela vår webbplats.

Vi använder cookies på vår webbplats för att förbättra din användarupplevelse, tillhandahålla personligt innehåll och analysera vår trafik.

Snart stundar fettisdagen.

Snart stundar fettisdagen men Jag erkänner jag har redan fuskat. Har ätit både en och två semlor redan.
Snart stundar fettisdagen.

Trots att det är en stund kvar till fettisdagen har jag svårt att hålla mig. Jag är totalt luststyrd och struntar faktiskt att det är långt till fastan. Finns det semlor så måste jag smaska i mig minst en, och nu finns det så många roliga nya varianter. I år tror jag faktiskt att vi slår alla rekord, har sett hemlor, blodapelsinsemlor, hallonsemlor, blåbärssemlor, semmelwraps och semmeltårtor. Men här är iallafall mitt bidrag till årets semmelfantasi. En liten chokladmustig vetebulle, fylld med chokladkräm, mandelmassa – där en del av mandeln är rostad och har skalet kvar. En liten skvätt kaffe och konjak lyfter fyllningen till lite vuxnare höjder och jag serverar gärna min semla med ett glas Don PX Pedro Ximenez (nr 8266). I år infaller Fettisdagen den 9 februari, men jag tycker att man måste prova sig fram till det optimala receptet för att kunna fira ordentligt när det väl är dags.

 

Du hittar receptet på mina Chokladsemlor, mina saffranssemlor och även en smarrig semmeldrink här eller nedanför på länken. Prova vetja!

Snart stundar fettisdagen.

 

 

Snart stundar fettisdagen. - DinVinguide