- Hem /
- skribenter /
- Anette Rosvall /
Mums till grillat!
Mums till grillat!
Mums till grillat!
Häromdagen kom det en kalv hem till mig. Eller närmare bestämt en halv kalv och den var i fina delar från Botvalde gård på Gotland. Finfint eko-kött, så jag blev glad som en speleman, men när man skall stoppa in en halv kalv i sin redan fulla frys så blir det lite trixigt. Det blev till att rensa både frys och kyl. Så förutom att jag kokade 10 liter sylt, gjorde en kalvfond på benen som kom med leveransen, så hittade jag en burk med parmesankräm. Den gjorde mig lite ledsen för den hade börjat mögla. När grejor står längst bak i kylen och känner sig oälskade så kan det ju bli så. Så nu måste jag göra ny inför grillsäsongen. Det är så nedrans gott!
Parmesankräm
200 gram riven parmesanost
100 gram riven västerbottenost
1 vitlöksklyfta eller annan smaksättning som t ex en nypa chiliflakes
en skvätt olivolja (hur mycket du behöver beror på hur fuktiga ostarna är)
en liten nypa extrasaltat smör
Till den här krämen måste du ha en rejäl mixerstav, eller en riktigt bra matberedare med skärverktyg.
Lägg i den rivna osten och vitlöksklyftan i din mixer och kör igång. Häll ned lite olivolja i en tunn stråle och mixa tills du får en småkornig ganska slät massa. Den kryddar du upp med lite salt och svartpeppar och lägger i en fin burk. Den här krämen är riktigt god till grillat kött, eller så lägger du den på en bit fisk och gratinerar den i ugnen.
