- Hem /
- skribenter /
- Anette Rosvall /
Meatless monday och soppa
Meatless monday och soppa
Meatless monday och soppa

Idag är det måndag, lite ruggigt och det känns att november månad är här. Då sitter en värmande soppa som en smäck tycker jag, att det går finfint att kombinera med Meatless monday är ju bara ett plus. För det här är en soppa som passar både kaniner och människor, den är billig, lite hetstingig och har en alldeles underbar färg. Och du vet väl vad jag brukar säga? Äter man soppa får man äta efterrätt – så njut nu av världens godaste morotssoppa, och passa på att steka ett par mumsiga pannkisar efteråt.
Du behöver:
5 rivna morötter
3 dl stark grönsaksbuljong
2 dl vitt vin
2 vitlöksklyftor, finhackade
3 dl grädde
salt och svartpeppar
en gnutta socker
(lite idealmjöl)
gräddfil
finriven färsk pepparrot (snåla inte med detta!)
finhackad persilja
Gör så här:
Koka morötterna i buljong, vin, vitlök och grädde i en kvart. Smaka av med kryddorna och sockret. Ta sedan fram din allra finaste mixer, mixa soppan slät och smaka av. Kanske behöver du också reda av soppan med lite om den känns för vattnig. Låt den koka upp igen och servera med gräddfil, riven pepparrot och klippt persilja.
Smaklig spis!