- Hem /
- skribenter /
- Anette Rosvall /
Lax i papper eller…
Lax i papper eller…

Lax i papper eller…
…det lite tjusigare Saumon au papiotte. Det kallas så för att pappret puffar upp sig som en ballong under tillagningen. Det är inte bara tjusigt utan pappret gör även så att både fukt och smak stannar kvar i fisken. Min fiskleverantör säger att en fisk blir godast när den lågtempas, så det är precis vad jag tycker att du skall göra nu.
Ta ett stycke laxfilé till var och en eller för all del ett stort stycke lax som räcker till hela familjen.
En halv finhackad fänkål
1 hel purjolök finhackad
skalet från 1 apelsin
några nypor finhackad timjan
flingsalt och nymald peppar
några klickar smör
bakplåtspapper
Fundera på om du vill ha ett stort paket eller flera små. När du har bestämt dig klipper du till bakplåtspappret så att det passar till ditt val. Pappret skall gå runt laxbiten med råge och sedan skall du även ha en bra bit över så att du kan vika ihop pappret några vikningar. Lägg laxen på pappret och strö de hackade godsakerna över fisken. På med smörklickarna och kryddorna och vik sedan ihop pappret ordentligt. Ja, vik ett par extra gånger så att inte godsakerna pyser ur. Skjutsa in paketen i ugnen på 150 grader, om du kör hela laxen tar det cirka 25-30 minuter, men om du kör portionsbitar tar det cirka 10-15 minuter. Vik upp dit paket och kika lite på din lax, jag gillar nämligen när laxen inte är helt genomkokt och tiderna här bygger på det, men eftersom smaken är som baken så gå efter din.
Servera gärna laxen med en god sallad, citron- och dillmajonnäs och kokt potatis. Dryckestips hittar du hos Fredrik.
Trevlig helg!
