- Hem /
- skribenter /
- Anette Rosvall /
Langos på svenska med ansjovis och ägg.
Langos på svenska med ansjovis och ägg.

Langos på svenska med ansjovis och ägg.
Är ganska nyligen hemkommen ifrån Bråvalla Festivalen där jag jobbade i Box Office och hjälpte alla som ville ha hjälp med sina biljetter. I början ringlade kön lång och jag kom inte ifrån överhuvudtaget. Men lite senare flöt det mesta på och jag och min kollega kunde smita ner på området och lyssna på några favoritband och klämma en langos. Langos är väl ändå den optimala festivalmaten, det enda man kan behöva är möjligen en servett för annars tuggar man i sig hela baletten och det är smarrigt också.
Langos på svenska eller Ullas bästa ansjovisrätt (du väljer ;))
2 hackade gula lökar
smör till stekning
1/2 dl hackad dill
peppar
4 utkavlade smördegsplattor (eller en stor fyrkantig platta)
6–8 ansjovisfiléer i bitar
2 hackade hårdkokta ägg
2 dl gräddfil
1 dl hackad gräslök
Fräs löken i smör och smaksätt med dill och peppar.
Lägg smördegsplattorna som en stor platta på en
plåt och grädda dem i ugnen i 225° tills de har fått
färg. Fördela lök, ansjovis och ägg över smördegen.
Servera i bitar tillsammans med ljummen gräddfil och
hackad gräslök.
Lite som langos goes to Sweden!
