- Hem /
- skribenter /
- Anette Rosvall /
Jultips nr 2
Jultips nr 2
Jultips nr 2
Det här är de allra godaste revbensspjällen som finns, om du frågar mig och min familj. De är marinerade i en röd marinad och blir vackert roströda när de är färdiggrillade. PROVA FÖR 17, är mitt högljudda tips till dig!
Rökta tomatmarinerade revbenspjäll
2 kg revbenspjäll
1 burk hela tomater
2 msk vinäger
2 msk dijonsenap
1 msk paprika pulver (jag använde rökt paprika pulver, det blev smarrigt)
2 msk chilipasta
saften av 3 mandariner
0,5 dl olja
några droppar liquid smoke
salt och peppar
Mixa ihop alla ingredienser till en slät rosa/orange röra. Skär revbenspjällen i lagom stora bitar och lägg dem i marinaden, låt dem ligga i den i ca 2-3 timmar. Efter det skall dom gå i 175 graders ugn i minst 1 timme (du måste känna så att köttet släpper från benen ordentligt, då är dom klara)
Sås med julmust och röksmak
1 msk olivolja
1 krossad vitlöksklyfta
1 msk paprikapulver (jag använde mitt rökta paprika pulver)
1 dl ketchup
1 dl julmust
1 msk soya
2 msk vitvinsvinäger
några droppar liquid smoke
svartpeppar och salt

