- Hem /
- skribenter /
- Anette Rosvall /
Handplockad Rosé från Birichino och råbiff på kalv.
Handplockad Rosé från Birichino och råbiff på kalv.

Birichino är ett ganska ung vineri, John Lock och Randal Gram startade företaget 2008 men själva är de är inga dunungar. De har lång erfarenhet av vinproduktion både från Europa och USA. Måttot de jobbar efter är att göra uttrycksfulla och druvtypsiska viner från gamla vinstockar. Här i Sofias artikel kan du läsa mer om företaget och deras viner. I Sverige så är det Margareta Lundberg på företaget Handpicked Wines som med utsökt fingertopps känsla plockat hem de kreativa vinerna.
Birichino anser att även presentationen ska vara kul och engagerande. Några av de vackra etiketterna görs av konstnärinnan Annabelle Verhoye som arbetar som illustratör för bl a Walt Disney, Elle och New York Times.
Eftersom vi på DinVinguide är mitt i april månads roséyra så vill jag presentera Birichinos rosévin Vin Gris Rosé SB 75611 i beställnings sortimentet för 149 kr.
Det görs utav en blandning av riktigt gamla grenache-, cinsault-, mourlvedre-, och rolledruvor i ljus, torr Provensalsk stil. De röda druvorna pressas hela med stjälkar och musten får sedan jäsa med vildjäst i rostfria tankar. Vinet görs bara i 6.500 flaskor så du som vill prova denna skönhet får hänga på låset.
Smaken och doften är frisk och fräsch med syrliga körsbär, lite sträva granatäppelkärnor och härliga örter samt smultron och en ton av viol. Blir det sol i helgen så vet i allafall jag vad jag skall göra! Jag vill nämligen dricka det här vinet till min härliga kalvtartar med örtig majonäs och krispiga brödkrutonger, eller till en god gazpacho. Du hittar recepten i länken här nedanför.
Smaklig spis och trevlig vecka!