- Hem /
- skribenter /
- Anette Rosvall /
Godaste tisdagsmaten.
Godaste tisdagsmaten.

Godaste tisdagsmaten.
Om du frågar mig vilken rätt jag skulle kunna tänka mig att äta resten av mitt liv, så tror jag att ett av alternativen skulle vara köttfärssås och spagetti. Det är så rackarns gott och du kan variera det till oändlighet. Min bästa sås kokar länge, länge och har lite sött, massor av vitlök och tomatsmak och massor av lök. Har man petiga barn som inte vill ha lökbitar så riv den. Det blir inte samma mustighet utan lök. När jag lagar köttfärssås gör jag alltid en stor sats, för då kan jag använda det som blir över till paj, lasagne, burritos eller andra smaskigheter.
Köttfärssås
1 stor sats
Den här satsen köttfärssås räcker till minst fyra
omgångar mat. Laga den när du ska äta spagetti
och köttfärssås och frys in resten och ta fram när
du ska göra fylld ugnspannkaka,
crêpes, pastagratäng, burritos eller lasagne.
1,2 kg nötfärs
4 finhackade gula lökar
4 hackade vitlöksklyftor – minst
smör till stekning
2 burkar krossade tomater à 400 g
1 dl mango chutney
6 msk tomatpuré
2 dl chilisås
4 msk kalvfond
oregano + salt och peppar
Stek lök och vitlök i lite smör och lägg åt sidan.
Fräs köttfärsen i omgångar och blanda sedan färsen
med lök och vitlök. Blanda i alla blöta ingredienser
(ja du vet, krossade tomater, tomatpuré, chilisås
och fond) och krydda efter smak. Provsmaka hela
tiden för smaken förändras ju mer det kokar ihop.
Låt såsen koka i minst 30 minuter!